Запитване за цена
Запитване за цена на продукт
Продукт:*
Данни за контакт
Имена:*
Имейл:*
Телефон:*
Начало    Подови конвектори

Подови конвектори

Отоплението с конвектори е предпочитано в повечето европейки държави поради ниската консумация на енергия, бързината на реакция на системата, дизайна и естествената, здравословна среда, която създава. Всички това се дължи на различният принцип на работа на конвектора – естествена конвекция, който го отличава от класическите радиатори и подово отопление. Конвекторите работят с всички източници на енергия - електроенергия, газ, масло, слънчева енергия, термо помпи, био маса, и също така са подходящи за всички типове сгради – еднофамилни къщи, жилищни, административни сгради и индустриални помещения.

Как работи?

Конвекторите работят на принципа на естествената конвекция, т.е. използва се естественото движение на топлия въздух от долните към горните части на помещението. Въздухът се затопля от  сърцето на всеки конвектор - топлообменик с прикрепени към него алуминиеви ламели с уникална вълнообразна форма. Системата работи, като през тръбата на топлообменика преминава топла вода, а тя предава топлината на ламелите, които  загряват преминаващия през тях въздух.

Някои модели конвектори могат да бъдат използвани и за доохлаждане. Принципът на работа е същият, но вместо топлоносител, през топлообменика преминава охлаждаща течност.

Ефекта от естествената конвекция може да бъде засилен чрез вграждането на електрически вентилатор в конвектора. Така се получава т.нар. принудителна или оптимизирана конвекция, при която се осигурява протичането на по-голям обем въздух през панела, което увеличава отоплителната мощност на конвектора.

За повече информация, моля свържете се с наш търговски представител тук.Файлове за сваляне