Запитване за цена
Запитване за цена на продукт
Продукт:*
Данни за контакт
Имена:*
Имейл:*
Телефон:*
Начало    Блог    Лява и дясна версия на конвектори

Лява и дясна версия на конвектори

07-04-2014  |  Administrator

Лява и дясна версия на конвектори

Знаете ли, че в нашата продуктова гама има опция за лява и дясна версия на конвектори ФОКС?

Първо трябва да се каже, че ФОКС има два модела, при които няма значение, дали конвекторът е ляв или десен – това са ФОКС ДУАРФ (FOKS DWARF) – скамейков конвектор (с решетка или с дъска) и конвектор ФОКС КЛАУД (FOKS CLOUD) – подов конвектор без вентилатор. Тези модели могат да се монтират както с ляво, така и с дясно свързване, тъй като конструкцията им е симетрична.

Проблем възниква при конвектори ФОКС СПИРИТ (FOKS SPIRIT), ФОКС СМАРТ (FOKS SMART) и ФОКС БРИЗ (FOKS BREEZE), т.е. конвектори с вентилатор, както и при ФОКС ЕЛЕМЕНТ (FOKS ELEMENT) – стенен конвектор.

Нека да започнем с конвекторите с вентилатор – тези модели имат точно определено място за вентилатор и топлообменник. Това означава, че ако искаме конвекторът да е монтиран по стандартен начин (важи за повечето видове помещения*) – вентилатора е под прозореца, а топлообменника е към помещението - той ще има връзки за тръби отдясно, а кабелната проходка за захранване ще бъде отвляво. С други думи, когато гледаме от помещението към прозореца и вентилаторът на конвектора е под прозореца (правилен монтаж), тогава връзките за тръбите ще са вдясно.

„Добре, но аз искам тръбите да са свързани отляво – трябва ли конвекторът да е монтиран неправилно, т.е. топлообменника да бъде под прозореца? „

Разбира се, че не. ФОКС винаги има решение – в този случай ЛЯВАта версия на конвектора е отговорът, който Ви е необходим. Лявата версия е огледален вариант на стандартната – дясна версия. Това означава, че ако гледате от помещението към прозореца, отворите във ваната за свързване с тръбите са отляво, а кабелната проходка отдясно, но вентилатора и топлообменника остават на правилното място. В кода за поръчка на такъв модел конвектор трябва само да се добави буква „L“. Например FPKV 160/9/28-S-L (буквата „S” означава сребърна алуминиева рамка).

При стенни конвектори ФОКС ЕЛЕМЕНТ лявата версия означава само това, че отвора в корпуса за термостатична глава е отляво. За техният код важи същото, както и за кода на конвекторите с вентилатор, а именно – в кода за поръчка трябва да бъде добавена буква „L“.

Сега вече знаете.

Поздрави от екипа на ФОКС

*стандартен начин на монтиране е, когато вентилаторът е под прозореца и духа към помещението. За конвекторите с опция до-охлаждане – ФОКС БРИЗ – това е ЕДИНСТВЕНИЯТ ПРАВИЛЕН начин за монтаж!